Преминете към основното съдържание

Как да изберем най-добрата преса за коса?

11.09.2019 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Безспорно една от най-добрите помощници на всяка дама е нейната преса за коса. В старанието ни ежедневно да се погрижим за добрата си визия тя е неизменна част.

Но на пазара има много модели и изборът е изключително труден. Вижте какви са положителните страни на всеки тип преса за коса и преценете коя от тях е най-добрият избор за вас.

Как да изберем правилната преса за коса?

На първо място се информирайте и сравнете различните варианти, преди да направите тази инвестиция. Всяка от вас най-добре познава косата си и с малко помощ от наша страна би избрала най-подходящата преса.

Преса за коса с кератин

Remington Keratin Therapy S8590 е висок клас професионална преса за коса, с която можете да поглезите косата си. Всички знаем каква е функцията на кератина. Той възстановява структурата на косъма в дълбочина и предпазва от накъсване на косата. Тази преса за коса ремингтон ще предпази косата ви от изсушаване, като запази максимално количество влага в косъма. Така ше се радвате на блестяща и гъвкава права коса. Така, че ако косата ви е тънка и слаба, то можете да се доверите на тази преса и няма да съжалявате!

Преса за коса с керамично покритие

Remington Shine Therapy S8500 е още една представителка на марката ремингтон преса за коса, чиито плочи са с керамично покритие. Плочите с керамично покритие разпределят равномерно топлината от нагревателите на пресата. По този начин се гарантира правилното „изпичане“ на косъма, без структурата му да бъде повредена. Друго предимство на пресите с керамично покритие е, че равномерно разпределената температура, улеснявате плъзгането на плочите по всеки кичур коса. Това без съмнение води до по-малко повторения върху един и същи участък от косата ви. Още едно доказателство за това, колко щадящи са тези професионални преси за коса. При този модел ремингтон преса посредством иновативна технология, в плочите са импрегнирани мароканско арганово масло и витамин E. Те имат възстановяващо действие и придават на косата още по-здрав вид и повече блясък.

Преса за коса с пара

BaByliss Steam Shine Styler ST496E е йонизираща преса за изправяне, която ще запази влагата в косъма и в същото време ще ви гарантира кристално права коса. Препоръчваме да се използва от дамите, които имат плътен косъм и гъста коса. Тази преса за коса с пара е с т. нар. титаниеви плочи, които се нагряват дори повече и от плочите с керамично покритие. Така, че ако косата ви е тънка и слаба, по-добре избягвайте пресите с титаниеви плочи, за да предотвратите увреждането на косъма. Този модел преса с пара ще изправя косата ви с равномерна температура, а йонния заряд ще я направи още по-гладка и блестяща.

Мини преса за коса

Не се подвеждайте от размера на тази професионална преса. BaByliss PRO Straighteners Baby Crimp 2151E може да е мини версия, но ще ви изненада с крайния резултат! Тази преса за изправяне ще е перфектна за вас, ако пътувате често и се стараете в малък куфар да съберете възможно най-много багаж. Освен това, ако прическата ви е къса, то преса за изправяне с нормален размер би била по-неудобна за вас, отколкото тази мини версия. Ако търсите и мини преса за обем или преса за вафли, то разгледайте всичките ни предложения тук: Преси за коса.

Функционална професионална преса за коса

Някои от вас биха предпочели да купят преса за коса, която не е само за изправяне, но може да се ползва и за къдрици. За целта обърнете внимание на формата на плочите- те трябва да бъдат извити, за да можете както да изправяте, така и да накъдрите косата си. Нашето предложение - Rowenta Premium Care Liss & Curl SF7660F0 преса за изправяне и къдрици. Тя отново е йонизираща, което предполага използването от дами с по-плътен косъм.

Автор: Тихомира