10 съвета за перфектни мигли, които ще променят живота ви

8 септември 2016 г.Notino
Красивите мигли несъмнено са основата на всеки тип грим. Без да се налага да използвате друг грим, само спиралата за мигли е способна да озари и подчертае лицето ви.

 Всяка от нас има онази „ своя най-добра спирала“, на която никога не изневерява. Но умеем ли да я използваме правилно въобще? Може би не ...за вас имам 10 трика, с които задължително трябва да се запознаете, ако искате да имате перфектни, безупречни мигли.

1. Не използвайте спиралата по-дълго от 2-4 месеца. След този период тя изсъхва и не действа както трябва.

2. Когато нанасяте повече слоеве, винаги оставяйте един след друг те да засъхнат напълно.

3. Искате ли наистина да увеличите обема на миглите си? Преди да нанесете спирала, нанесете с четчица малко фина пудра върху тях и ще видите резултата!

4. Вместо клещи за извиване на миглите, по-добре използвайте спирала със същото действие. Всичко зависи от четката. Подходящата ще повдигне и извие вашите мигли много по-добре от клещите.

Моят съвет: Bourjois Mascara Volume Glamour Ultra-Curl или легендата сред спиралите за мигли Lancôme Virtuose.

5. Ако искате прецизно да гримирате както най-късите долни мигли, така и тези в ъгъла на окото, а аз вярвам че искате, тогава не дръжте четката на спиралата вертикално,а хоризонтално. Тоест успоредно на горните мигли. Ще видите ,че ще се справите сама.

6. Не забравяйте да почиствате четката. Само по този начин ще имате перфектно разделени мигли, а върху тях ще има идеалното количество спирала. Достатъчно е от време на време да потапяте четката в съд с гореща вода за около 5 мин. Отворената тубичка на спиралата през това време закрийте например със салфетка, за да не изсъхва излишно съдържанието.

7. Не използвайте водоустойчиви спирали за мигли. Те изсъхват много по-бързо от „обичайните“.

8. Никога не „помпете“ тубичката на спиралата. По този начин прониква въздух в нея и така засъхва много по-бързо.

9. Вместо продукт за отстраняване на грим, използвайте кокосово масло. Освен ,че притежава същите почистващи грима способности, то едновременно подхранва и хидратира миглите.

10. Вместо течна очна линия, използвайте съдържанието на спиралата, изглежда съвършено. Достатъчно е само да имате подходяща четка, на която да нанесете от спиралата и готово!

Моят съвет: Четка за очна линия da Vinci Classic.

Яница, enzo.bg

Прочетете повече