Преминете към основното съдържание

Грим за Свети Валентин с Emily in Paris

Превърнете се в романтична и нежна самодива с помощта на грим, вдъхновен от сериала Emily in Paris. Деликатните розови нюанси, допълнени с блясък, ще подчертаят красотата ви не само в деня на влюбените, но и при разходка из града под приглушената светлина на уличните лампи. Няма значение дали сте в родния си град или край Айфеловата кула, благодарение на този грим ще изглежда, че сте на най-романтичното място на света. Елате с нас и ще ви покажем стъпка по стъпка как да го направите.

1-ва стъпка

Срешете веждите и дорисувайте отделни косъмчета в желаната форма, за да изглеждат по-гъсти.

2-ра стъпка

В ъгълчето на окото използвайте най-тъмния нюанс от палитрата и нанесете сенките под наклон нагоре, за да издължите визуално окото и да постигнете ефект на котешко око.

3-та стъпка

За клепача използвайте сенки с деликатен блясък и розовеещ оттенък.

4-та стъпка

В ъгълчето на окото, върху долния клепач и във вътрешната част на горния клепач нанесете светли металик сенки в молив, за да озарите погледа си.

5-та стъпка

Подчертайте очите със спирала.

6-та стъпка

За по-въздействащ ефект на котешките очи заложете на лепящи се мигли. Можете да използвате цялото снопче мигли или да го разделите на половина и да залепите задната част.

7-ма стъпка

Сега продължете с подготовка на лицето и нанасяне на озаряващ фон дьо тен. Винаги избирайте нюанс, който максимално отговаря на естествения оттенък на кожата ви.

8-ма стъпка

Контурирайте лицето с коректор, който ще ви помогне и да скриете несъвършенствата.

9-та стъпка

Нанесете течен руж по малко по-нетипичен начин – през носа, за да създадете ефект за слънчев загар. Леко потупайте с пръсти или разнесете с четка. Използвайте розовеещ нюанс.

10-та стъпка

С пръст потупайте по скулите и хребета на носа малко течен хайлайтър, за да завършите цялостния си озарен вид.

11-та стъпка

За устните използвайте сатенено червило в деликатен оттенък. За по-лесно нанасяне най-напред можете да очертаете устните с контуриращ молив.