Преминете към основното съдържание

Пролетен грим: подчертайте естествената си красота 

Пролетта вече е зад ъгъла, а ние сме готови да съживим ежедневния си грим с капка игриви цветове. Тази година лайтмотивът ще е в подчертаването на естествената красота, затова че в главната роля ще бъдат най-различни продукти за непринуден грим.

Позволяваме на кожата да диша и същевременно ѝ придаваме здрав, сияен вид, който е в тон с първите слънчеви лъчи и разцъфващата природа. Няма значение дали сте в офиса или отивате на вечерно парти, този грим, вдъхновен от пролетта, ще подчертае красотата на чертите ви само в 7 стъпки.

Подготовка на лицето

Първата стъпка е старателната подготовка. Чистата и хидратирана кожа е основата на безупречния грим, който ще остане на мястото си от сутринта до вечерта. Преди да нанесете фон дьо тена, осигурете доза подхранване за кожата с хидратиращ крем и серум – те ще ви помогнат да се радвате на гладка кожа с изравнен тен.

Стъпка 1: Основен грим

Започнете грима с перфектната основа, която ще позволи на кожата да диша. Нанесете лек подхранващ фон дьо тен и го втрийте в кожата с кръгообразни движения. После използвайте малко количество течен коректор и го потупайте на местата, които искате да прикриете, като например кръговете под очите или несъвършенствата. След това придайте естествена форма на веждите и ги фиксирайте – това ще вдигне грима ви на по-високо ниво. С помощта на водоустойчив молив очертайте тънки линии, напомнящи на косъмчета, и запълнете празнините. Накрая използвайте оформящ восък, с който ще срешете веждите нагоре и ще ги фиксирате.

Стъпка 2: Руж и хайлайтър

За да създадете ефект на здраво изглеждаща кожа, нанесете руж и хайлайтър. Втрийте деликатен пудрен руж в матов розов нюанс косо нагоре от скулите към слепоочията. Върху самите скули, под веждите и над горната устна нанесете лек хайлайтър с блестящи частици, който ще озари чертите на лицето ви. 

Стъпка 3: Основа за грим под сенки за очи по целия клепач 

Декорирайте очите си със сияен, деликатно розов нюанс, напомнящ на цветни листенца, който перфектно ще допълни ружа ви. Втрийте го по целия клепач с пухкава четка за сенки и създайте балансирана, равномерна основа.

Стъпка 4: По-тъмни сенки за очи в извивките

Със същата четка нанесете по-тъмен оттенък сенки в извивките на очите – това ще им придаде по-голяма дълбочина и ще оформи естествен и плавен преход между нюансите. 

Стъпка 5: Очна линия

Подчертайте очите си с цветна очна линия. Просто използвайте матов молив за очи и очертайте изразителна линия от вътрешното към външното ъгълче на окото – така ще го увеличите визуално. 

Стъпка 6: Спирала

Нанесете няколко пласта спирала за увеличаване на обема със зигзагообразни движения от корените към връхчетата, за да оформите красива рамка за очите. 

Стъпка 7: Блестящи устни

Черешката на тортата на нашия естествен грим, вдъхновен от пролетта, са блестящите устни. Използвайте гланц с ефект за увеличаване и придаване на обем, за да изглеждат устните ви естествено по-плътни. Преди да нанесете блясъка очертайте устните и ги запълнете с контуриращ молив, за да направите цвета по-интензивен. 

СЪВЕТ ОТ ЕКСПЕРТ: 

„Пастелните нюанси, каквито са розово или синьо, се комбинират добре с по-деликатни цветове. Така те придават на лицето ви красотата на разцъфващата пролет.“