Преминете към основното съдържание

Пролетни нокти, изпъстрени с нежни цветчета

Превърнете маникюра си в разцъфнала градина с помощта на веган лакове, съдържащи натурални съставки. Не е задължително да сте напреднали в областта на nail art и не ви трябва специално оборудване; достатъчни са фиба, лакове за нокти и порядъчна доза от нашето пролетно вдъхновение.

СТЪПКА 1

Нанесете тънък пласт базов лак върху почистения и обезмаслен нокът. Така не само ще предпазите естествения си нокът от оцветяване, но и ще увеличите издръжливостта на маникюра. Оставете базата да изсъхне добре, за да ви е по-лесно да работите.

СТЪПКА 2

Нанесете два тънки пласта светлорозов лак върху средния и безимения пръст. Палеца, показалеца и кутрето декорирайте с два тънки пласта изразителен розов лак. Не забравяйте „да опаковате“ ноктите като покриете свободните пространства отстрани. СЪВЕТ: Ако за по-светлия нюанс изберете лак, чийто оттенък напомня на телесен, крайният ефект ще бъде още по-нежен.

СТЪПКА 3

С помощта на прецизен уред за декориране върху светлорозовата основа на средния пръст направете точки с тъмнорозовия лак. Те ще представляват центъра на цветята, затова ги оформете на достатъчно разстояние една от друга, за да имате място и за венчелистчета. СЪВЕТ: Ако нямате уред за декорация, помогнете си с главичката на изцяло метална фиба.

СТЪПКА 4

По същия начин с блестящ бял лак направете венчелистчета около розовия център. Свободното пространство на ноктите декорирайте с други бели точки. Повторете процедурата с безимения пръст и оставете да изсъхне. СЪВЕТ: Ако предпочитате по-деликатен nail art, можете да оформите само цветенца и точки и да пропуснете фона.

СТЪПКА 5

Завършете лакирането с пласт топ лак за по-голяма издръжливост на маникюра. Правилният топ лак придава блясък и свързва всички слоеве от вашия nail art в прелестно гладка повърхност.