Преминете към основното съдържание

Грим „лисичи“ поглед за перфектната среща

Искате ли да подмладите очите си, без да посещавате хирург? С „лисичия“ грим можете да придадете лифт на очите си само с помощта на грим. Супер е за Свети Валентин, какво ще кажете?

Дефинирайте веждите си

За да постигнете максимален подмладяващ ефект, е важно да оформите най-високата точка на веждите си още малко по-високо. Започнете отдолу с молива за вежди и продължете до най-високата точка. После срешете веждите нагоре с помощта на гел за по-голяма изразителност и повдигане.

Подготовка и основа

Праймерът е най-важен за издръжливостта на сенките за очи. След нанасянето му използвайте четка, за да покриете целия клепач със сенки в цвета на лицето си. Това матира клепача ви и позволява лесно нанасяне на следващите сенки за очи.

Нанесете сенки за очи

Използвайте деликатни матови сенки, за да сложите акцент върху външния триъгълник, това подчертава външното ъгълче на окото. След това нанесете пигментирани сенки в посока навън, диагонално на извивката на клепача с движение към темето.

Подчертайте ъгълчетата на очите

Изберете малко по-тъмен нюанс за подчертаване на външното ъгълче на окото и на клепача. За видим лифт ефект е важно да втриете сенките по извивката на клепача в посока към темето си.

Драматични моменти

Изберете тъмни сенки за очи и използвайте точната четка за интензивно подчертаване. Отново втрийте сенките по извивката на клепача си към темето.

Перфектната стрелка

За да завършите грима си с визия лисичи поглед, направете линия с помощта на молив за очи. Използвайте я, за да повдигнете окото, после леко втрийте за омекотяване на погледа. За видимо повдигнати очи подчертайте и горната, и долната линия и ги свържете във вътрешното ъгълче на окото.

Озаряване

Завършете домашния си лифтинг с помощта на коректор, с който ще подчертаете околоочната си зона.

Нанесете спирала

За още по-изразителен лисичи поглед изберете спирала за подчертаване на горните мигли. Долната линия на миглите има нужда само от леко дефиниране. Използвайте две спирали: едната за точно нанасяне, а другата за интензивно удължаване на външните мигли.